Izjava O Privatnosti

Ovaj Web Site (“Web Site”) objavljuje i održava PRESENCE. Ova Izjava o Privatnosti regulira vaše korištenje Web stranica, koje se nalaze na www.presence.hr. Posjetom ovih web stranica, i/ili korištenjem usluga koje se nude na ili putem ovih Web stranica, pristajete na uvjete ove Izjave o Privatnosti  koje mogu biti izmijenjene s vremena na vrijeme. Kako obnavljamo i proširujemo naše usluge, ova Izjava o Privatnosti se može promijeniti, pa posjetite ovu stranicu s vremena na vrijeme. Ova Izjava o Privatnosti je sadržana u, i dio je ‘PRESENCE Web stranice Uvjeti Korištenja’, koji regulira Vaše korištenje ove Web stranice u cjelini. Ove Web stranice su namijenjene za korisnike koji se nalaze u Hrvatskoj, i tumačit će se prema propisima Hrvatske.

Na presence.hr privatnost je zajamčena. Financijski podaci se nikad ne pohranjuju ili dijele. Osobni podaci nikada se ne dijele.

Svrha

Vaša privatnost je ozbiljna stvar za nas. Da bi vaše posjete našim Web stranicama i korištenje usluga dostupnih putem naših Web stranice bile isplative što je više moguće, možemo Vas tražiti osobne podatke i možemo prikupljati određene podatke s vašeg računala svaki put kada nas posjetite. ‘Osobni podaci’ obuhvaćaju, primjerice, Vaše ime; kućnu i/ili poslovnu adresu; email adresu; telefon, bežični i/ili fax broj; usluga kratke poruke (SMS), ili adresa tekst poruke ili druge adrese bežičnih uređaja; adresa instant poruka (IM); kreditne kartice i ostale informacije o plaćanju; demografski podaci i/ili druge informacije koje Vas mogu identificirati kao pojedinca ili omogućiti online ili offline kontakt s vama kao pojedincem. Ova izjava o privatnosti objašnjava, u principu, koje osobne podatke i ostale informacije se prikupljaju na našim Web stranicama, kako se informacije koriste i s kim možemo dijeliti takve informacije. Odvojite nekoliko minuta da pročitate naše Izjavu o Privatnosti, tako da razumijete kako PRESENCE postupa s Vašim podacima.

Pravo odbiti

Imate pravo odbiti određene načine korištenja Vaših osobnih podataka. Na primjer, u vrijeme kada se traži da unesete neke osobne podatke na ovim Web stranicama, možda ćete imati priliku prihvatiti, ili odbiti:

1. primati korespondencije od nas, ili

2. da se vaši osobni podaci dijele s drugim subjektima za njihove marketinške svrhe. Mi nećemo dijeliti, prodavati ili trgovati Vašim osobnim podacima s drugim subjektima izvan PRESENCE u marketinške svrhe bez vašeg dopuštenja.

Vi također možete odbiti PRESENCE promocijski e-mail klikom na link za “opt-out” (odustajanje) unutar e-pošte koju primite.

Imajte na umu da ako se odlučite ne primati promotivne korespondencije od nas, mi Vas još uvijek možemo kontaktirati u vezi s vašim odnosima, aktivnostima, transakcijama i komunikacijama s nama.

Koje informacije se prikupljaju na ovim web stranicama?

Informacije od Strane Korisnika

Mi prikupljamo osobne podatke od korisnika na našim Web stranicama, na primjer, putem korisničkih aktivnosti, transakcije i popunjavanje online obrazaca na našim web stranicama. Takve informacije se prikupljaju, na primjer, kada se korisnik registrira ili pretplati za račun, elektroničke biltene ili sadržaje na našim Web stranicama, obavi online kupovinu, ispuni anketu, pridonosi sobi za razgovor, oglasnu ploču, na sustav za slanje elektronske pošte, blog, wiki ili drugim otvorenim forumima koje možemo učiniti dostupnim na ili putem naše Web stranice, poslati komentar ili pitanje za nas pomoću “kontaktirajte nas” ili sličnim sadržajima na našim Web stranicama, pošaljite nam e-mail, ili na neki drugi način pošaljete osobne podatke do nas putem naše Web stranice.

Vi također možete poslati informacije o našim proizvodima i uslugama prijateljima i članovima obitelji putem naše Web stranice klikom na “Reci prijatelju” ili sličan gumb na našoj web stranici ili na e-mailu koji smo vam poslali. U nekim od tih slučajeva (osim ako sami proslijedite e-mail), možete nam pružiti ime i e-mail adresu vašeg prijatelja ili člana obitelji. Takve informacije će se tretirati u skladu s ovom Izjavom o Privatnosti i važećim propisima.

Također možete poslati online karticu prijateljima ili obitelji, ili im poslati poklon bon ili poklon. Ako je tako, možda će biti potrebno da nam dostavite osobne podatke svog prijatelja ili člana obitelji. Takvi podaci će se tretirati u skladu s ovom Izjavom o Privatnosti i važećim propisima.

Informacije o Korištenju Web Stranica

Kolačići

Možemo koristiti “kolačiće” kako bi zadržali, a ponekad i pratili, informacije o vama. Kolačići su male podatkovne datoteke koje se šalju na vaš preglednik ili srodni softver s web poslužitelja i pohranjuju na tvrdi disk vašeg računala. Kolačići prate gdje putujete, gledate i kupujete na našim web stranicima. Oni mogu pohraniti informacije u vašu košaricu, i/ili vaše korisničko ime i/ili lozinku. Kolačić nam može omogućiti da poveže vaše korištenje naše Web stranice sa drugim informacijama o vama, uključujući vaše osobne podatke. Sve ove namjene služe za poboljšanje i prilagodbu vašeg iskustva na našoj web stranici, kako bi se utvrdilo koja područja i mogućnosti naših web stranica su najpopularnija, te unapređenje i ažuriranje za poboljšanje iskustva na PRESENCE web stranicama.

Većina web preglednika može se postaviti da vas obavijeste kada vam je kolačić poslan i pružiti vam priliku da odbijete taj kolačić. Osim toga, ako imate Flash player instaliran na vašem računalu, vaš Flash player se može postaviti da odbije ili izbriše Flash kolačiće. Međutim, odbijanje kolačića može, u nekim slučajevima, spriječiti vas od korištenja, ili negativno utjecati na prikaz ili funkciju Web stranice ili određena područja ili značajke na Web stranicama, uključujući da vam onemogući kupnju proizvoda sa Web stranice.

IP Adresa i Podaci Nadohvat Ruke (Clickstream Data)

Naš poslužitelj automatski prikuplja podatke o vašoj Internet adresi poslužitelja kada nas posjetite. Ova informacija, poznata kao adresa internetskog protokola, ili IP adresa je broj koji se automatski dodjeljuje računalu od davatelja internetskih usluga kad god ste na internetu. Kada zatražite stranicu sa našeg Web-mjesta, naši poslužitelji mogu prijaviti vašu IP adresu, a ponekad i ime vaše domene. Naš poslužitelj također može snimati stranice preko koje ste se povezali s nama (na primjer, još jedno Web-mjesto ili tražilica); stranice koje posjećujete na ovom Web mjestu; Web mjesto koje posjetite nakon ovog Web mjesta; oglasi koje vidite i/ili kliknite na; vaši interesi za proizvode i kupnje; druge podatke o vrsti Web preglednika, računala, platforma, srodan softver i postavkama koje koristite; bilo koji traženi pojmovi koje ste unijeli na ovom Web mjestu ili od stranica preko koje ste došli; i korištenje drugih aktivnosti na Web-u i podataka prijavljenih od strane naših Web poslužitelja. Te informacije upotrebljavamo za internu administraciju sustava, za pomoć u dijagnosticiranju problema s našim serverom i ažuriranju naših web stranica. Također, mogu se koristiti za prikupljanje opsežnih demografskih podataka, kao što su zemlja podrijetla i internetske usluge. Također možemo povezati te informacije sa vašim osobnim podacima. Bilo koju ili sve ove aktivnosti u vezi informacija o Korištenju Web Stranica može se obavljati u naše ime od naših davatelja usluga.

Kako se koriste Osobni Podaci?

Mi ćemo koristiti osobne podatke koje ste nam vi dali na našim web stranicama, na primjer, da odgovorimo na Vaše zahtjeve i ponudimo naše proizvode i usluge. Na primjer, obraditi ćemo vaše narudžbe, odgovoriti na Vaše zahtjeve i upite i pružiti vam proizvode, usluge i mogućnosti koje se nude na ili putem naše web stranice. Također možemo koristiti vaše osobne podatke kako bi nam pomogli razviti i poboljšati naše Web stranice, oblikovali ih prema vašim interesima, i održavali naše interno vođenje evidencije. Možemo uskladiti informacije prikupljene od vas kroz različite načine, ili u različito vrijeme, uključujući osobne podatake i informacije o Korištenju Web Stranice i koristiti ih zajedno s informacijama dobivenim iz drugih izvora, uključujući i treće strane.

Osim toga, možemo vam poslati obavijesti (na primjer, u obliku e-mailova, pošte i slično), i na drugi način komunicirati s vama, o proizvodima, uslugama, tvrtkama, promocijama, natjecanjima i događanjima, pod našim ili tuđim pokroviteljstvom, a za koje mislimo da bi vas mogli zanimati. PRESENCE može ponuditi elektroničke brošure i e-mailove kao uslugu za naše korisnike. Vi ćete dobiti bilten ili promotivni e-mail od PRESENCE, samo ako se složte tijekom registracije ili tijekom neke druge aktivnosti na ili putem naše web stranice, ili ispunivši naš obrazac za primitak novosti. Upute za odjavu su uključene u svaki elektronski bilten i e-poštu. Možete odlučiti da ne želite primati takve obavijesti od nas slijedeći upute u [Pravo Odbiti] odlomku iznad. Možemo analizirati ponašanje korisnika kao mjera od interesa i korištenje, naše Web stranice i e-mailove, pojedinačno i za grupu.

Davatelji Usluga

Trenutno, koristimo partnere treće strane – Paypal i GoogleCheckout  da pružaju naša e-commerce rješenja, ali možemo koristiti i druge partnere koji će pomoći upravljati našim Web stranicama i isporučiti naše proizvode i usluge. Vaše podatke možemo dijeliti s našim partnerima treće strane e-commerce rješenja, našom podružnicom, pružateljima usluga i ostalim trećim stranama koje pružaju proizvode ili usluge za ili putem ovih Web stranica ili za naše poslovanje (kao što su Web stranice ili baze podataka hosting tvrtke, lista adresa hosting tvrtki, davatelji usluga e-pošte, analitičke tvrtke, distributeri, uslužne tvrtke, te ostali davatelji usluga koji koriste takve podatke u naše ime). Zahtijevamo od naših pružatelja usluga da zadrže povjerljivost Vaših osobnih podataka.

PRESENCE također nudi sigurno plaćanje karticom preko telefona, osobno i mobilnim tekstom (SMS).

Zakonski Obveziva Objavljivanja

Možemo otkriti korisničke podatke institucijama vlasti i ostalim trećim stranama kada smo primorani učiniti tako od strane tijela državne uprave, prema vlastitom nahođenju, ili na drugi način u skladu sa zakonom u našoj dobroj vjeri, uključujući, ali ne ograničavajući se na odgovor na sudske naloge i pozive i kako je inače potrebno u vezi s pravosudnim ili državnim postupkom ili pravnim postupkom. Također, možemo otkriti podatke o korisniku, kada imamo razloga vjerovati da netko nanosi ozljede ili ometa naša prava ili imovinu, drugih korisnika na Web stranicama, ili bilo tko drugi tko bi mogao biti oštećen od strane takvih aktivnosti. PRESENCE surađuje s upitima od strane policije i ostalim trećim stranama za provođenje zakona, prava intelektualnog vlasništva i drugih prava.

Poslovni Prijenos

U slučaju da bilo koji entitet PRESENCE, ili gotovo sve njegove imovine, budu stečene od strane jedne ili više trećih strana kao rezultat stjecanja, spajanja, prodaje, reorganizacije, konsolidacije ili likvidacije, osobni podaci mogu biti jedna od prenesenih imovina.

Treće Strane Poslužitelji Oglasa

Možemo koristiti za oglašavanje treće strane tvrtke za posluživanje oglasa kada posjetite naše Web stranice. Ove tvrtke mogu koristiti podatke (općenito ne uključujući vaše ime, adresu, e-mail adresu ili telefonski broj) o Vašim posjetima ovoj i drugim Web stranicama u cilju pružanja oglasa o proizvodima i uslugama od interesa za vas. Te tvrtke mogu iskoristiti kolačiće i prazne gifove za mjerenje učinkovitost oglašavanja. Sve informacije koje treće strane prikupljaju preko kolačića i praznih gifova općenito nisu osobno identificirajući (osim ako, na primjer, im dajete osobne podatke putem oglasa ili e-mail poruka). Preporučujemo vam da pročitate pravila o privatnosti tih tvrtki, ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako će se brinuti za vaše osobne podatke. Ako želite više informacija o toj praksi i da znate vaše izbore da te tvrtke ne koriste te informacije , potražite na internetu Standardi Oglašavanje na http://www.asa.org.uk/asa/

Bežične Adrese

Ako je adresa e-pošte koju nam pružate bežična e-mail adresa, suglasni ste primati poruke na takve adrese iz PRESENCE (osim ako i dok niste izabrali da ne primate takve poruke slijedeći upute u [Pravo odbiti] u odlomku iznad). Jasno vam je da se standardne stope mobilnih operatera primjenjuju na te poruke, i da se možete predomisliti u svakom trenutku slijedeći upute u [Pravo odbiti] odlomku iznad. Izjavljujete da ste vlasnik ili ovlašteni korisnik bežičnog uređaja na kojem će biti primljene poruke, i da ste ovlašteni za odobravanje primjenjivih naknada.

Prava Pristupa

Možete pregledati osobne podatke koji se pohranjuju u Vaš korisnički račun na ovim Web stranicama pozivom na 0554 298 590. Mi ćemo vam poslati kopiju osobnih podataka koje imamo u evidenciji u Vašem korisničkom računu (ako postoje). Možete nam pružati nove ili ažurirane podatke u bilo kojem trenutku. Mi ćemo nastojati odgovoriti na zahtjev za pristup, ažuriranje ili brisanje podataka što prije. Prije nego što smo u mogućnosti pružiti Vam bilo kakvu informaciju, ispraviti bilo kakve netočnosti ili izbrisati bilo kakve informacije, međutim, možemo vas zatražiti da potvrdite svoj identitet i druge pojedinosti koje će nam pomoći da odgovorimo na vaš zahtjev.

Sigurnost

Zaštita vaših podataka je prioritet za PRESENCE, poduzet ćemo razumne korake kako bi zaštitili sigurnost i integritet svih osobnih podataka pružanih ovom Web Site-u. Na primjer, plaćamo PayPal-u zaštitu sigurnosti vaših osjetljivih online transakcija. Međutim, zbog prirode Interneta kao vozila otvorenih globalnih komunikacija, ne možemo jamčiti da su informacije, tijekom prijenosa putem interneta ili dok su pohranjene na našem sustavu ili na drugi način u našoj brizi, će biti apsolutno sigurne od upada od strane drugih, kao što su hakeri. Nema prijenosa podataka preko Interneta koji je zajamčeno potpuno siguran. Moguće je da treće osobe koje nisu pod kontrolom PRESENCE presretnu ili pristupe prijenosu ili privatnim komunikacijama nezakonito. Iako nastojimo zaštititi vaše osobne podatke, PRESENCE ne može osigurati ili jamčiti sigurnost bilo koje informacije koju nam šaljete. Bilo koji takav prijenos se obavlja na vašu vlastitu odgovornost.

Ako nas kontaktirate putem e-mail rh.ecneserp@ofni, trebate biti svjesni da vaš prijenos možda nije siguran. Treća strana može vidjeti informacije koje šaljete ovim postupcima dok su u tranzitu.

Također ste u mogućnosti stvoriti račun na našoj Web stranici s korisničkim imenom i lozinkom. Ako je tako, vi ste odgovorni za održavanje stroge tajnosti lozinke za vaš račun, i Vi ćete biti odgovorni za bilo kakav pristup ili korištenje Web stranice od strane vas ili bilo koje osobe ili entiteta, koristeći vašu lozinku, bilo da je takav pristup ili korištenje uopće odobreno od strane ili u ime vas, i da li je ta osoba ili entitet vaš zaposlenik ili agent. Slažete se da ćete:

1. Odmah obavijestiti PRESENCE o svakom neovlaštenom korištenju vaše lozinke ili računa ili bilo kojem drugom ugrožavanju sigurnosti, te

2. Osigurati da izađete iz računa (logout) na kraju svake sesije. To je isključivo Vaša odgovornost za kontrolu širenja i korištenja zaporke, kontrolu pristupa i korištenja vašeg korisničkog računa i obavijestiti PRESENCE kada želite otkazati svoj račun na ovim Web stranicama. Nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koja proizlazi iz vašeg neuspjeha u pridržavanju s ovom odredbom, i suglasni ste da ćete obeštetiti i osloboditi PRESENCE za bilo koje nepravilno, neovlašteno ili nezakonito korištenje vašeg računa.

Nećemo biti odgovorni za objavljivanje Vaših podataka zbog grešaka ili neovlaštenih radnji trećih osoba tijekom ili nakon prijenosa.

U malo vjerojatnom slučaju da vjerujemo da je sigurnost vaših osobnih podataka u našem posjedu ili kontroli mogao biti ugrožen, tražiti ćemo da vas obavještavamo o tom razvoju. Ako je obavijest prikladna, nastojati ćemo to učiniti što je prije moguće u danim okolnostima, i, u mjeri u kojoj imamo vašu e-mail adresu, možemo Vas obavijestiti putem e-maila. Pristajete na naše korištenje e-mail-a kao sredstvo za takve obavijesti.

Krađa Identiteta (Phishing)

S krađom identiteta koja je trajan problem, postalo je sve češće da neovlaštene osobe šalju poruke e-pošte potrošačima, sa svrhom da predstavljaju legitimne tvrtke kao što su banke ili on-line trgovine, zahtijevajući da potrošač pruži osobne, često osjetljive informacije. Ponekad, naziv domene e-mail adrese s koje se e-mail doima da je poslan, i naziv domene web stranice koja traži takve podatke, čini se da je naziv domene legitimne i pouzdane tvrtke. U stvarnosti, takve osjetljive informacije su primljene od strane neovlaštenog pojedinca koje će se koristiti u svrhu krađe identiteta. Ova nezakonita aktivnost je poznat kao “krađa identiteta” ili “phishing”.
Ako primite e-mail ili neku drugu korespendenciju sa zahtjevom da pružite osjetljive podatke (uključujući i lozinku Vaše Web stranice ili podatke o kreditnoj kartici) putem e-maila ili na web stranici koja se ne čini da je povezana s našom web stranicom, ili koja inače izgleda sumnjivo, molimo vas da ne dajete takve informacije i prijavite takav zahtjev pozivom na 0554 298 590.

Suglasnost za Obradu

Ovaj web site je smješten u US – Istok a djeluje iz Hrvatske, u skladu sa zakonom Republike Hrvatske. Davanjem osobnih podataka na ovoj Web stranici, razumijete i pristajete na prikupljanje, održavanje, obradu i prijenos takvih informacija u i prema Hrvatskoj i drugih zemalja i teritorija.

Treća Strana “Povezan S” Web stranice

Kada ste na našim Web stranicama možete imati priliku posjetiti, ili povezati se na, druge Web stranice kojima ne upravlja PRESENCE, uključujući i druge Web stranice kojima upravlja Goran Horaček ili nepovezane treće strane. Te Web stranice mogu prikupljati osobne podatke o vama. PRESENCE ne kontrolira Web stranicama kojima upravljaju te osobe i nije odgovoran za prakse prikupljanja podataka tih stranica. Ova Izjava o Privatnosti ne odnosi se na postupke prikupljanja podataka tih drugih Web stranica.

Promjene ovoj Izjavi o Privatnosti

PRESENCE zadržava pravo promijeniti ili ažurirati ovu Izjavu o Privatnosti, ili bilo koje druge od naših pravila ili praksa, u bilo koje vrijeme, i o tome će obavijestiti korisnike ovih Web stranica slanjem takvih izmijenjenih ili ažuriranih Izjava o Privatnosti na ovoj Web stranici. Sve promjene stupaju na snagu odmah po objavljivanju na ovim Web stranicama. Pod određenim okolnostima (na primjer, ako želimo koristiti Vaše osobne podatke na način različit od onoga koji je naveden u našoj Izjavi o Privatnosti, u trenutku prikupljanja), možemo također izabrati da vas obavijestimo o promjeni ili ažuriranju naše Izjave o Privatnosti dodatnim sredstvima, kao što je slanje e-maila.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi s našom Izjavom o Privatnosti, nazovite nas ili ispunite dolje navedenu formu.

Datum stupanja na snagu: 6. siječanj 2022.

    Your Name (required)

    Your Email (required)

    Subject

    Your Message