Znanost I Istraživanja

Bioenergetske Studije Provedene na Praktičarima
Rekonektivnog Iscjeljivanja® I Onima Koji Su Primali Tretman

autor Gary Schwartz, PhD 

Nova znanost je u nastajanju koja mijenja tradicionalno razumijevanje zdravlja i iscjeljivanja. Najnovije znanstveno istraživanja stavlja naglasak na eksperimente, koji mjere učinke energije, svjetlosti i informacija na ljudska bića. Predvodnici su međunarodni tim svjetski-priznatih znanstvenika, William Tiller, PhD, Gary Schwartz, PhD, i Konstantin Korotkov, PhD, sa njihovim studijama o Frekvencijama Rekonektivnog Iscjeljivanja, koje je prve otkrio Eric Pearl, D.C. Snažni i temeljiti rezultati ovih istraživanja privlače pozornost najboljih i najbistrijih u znanstvenoj zajednici.

Studija Energetskih Promjena Tijela u Bez-Dodira Energetskim Iscjeljivanjima 2. Rekonektivno Iscjeljivanje Izvršeno
Na Osobi Koja Pati Od Oslabljenih Donjih Ekstremiteta
autori Drs. Koji Tsuhiya, Toshiaka Harada, Hiroshi Motoyama

Promjene u energetskim uvjetima tijela su mjerene sa AMI (Uređaj za Identifikaciju Meridijana) kroz tri sesije Rekonektivnog iscjeljivanja provedenih na osobi koja je imala oslabljenje donje ekstremitete i nije mogla hodati šest mjeseci prije ove studije. Prije liječničkog ispitivanja, značajni nedostaci Qi-energije i lijevo/desne neravnoteže su otkrivene u donjem dijelu tijela osobe, što upućuje na stanje u kojem je znatan Qi pomaknut na gornji dio tijela (+23%) i zbog toga je Qi u donjem dijelu tijela manjkav. Slične gornje/donje neravnoteže otkrivene su u funkcijama autonomnog živčanog sustava i zaštitnim funkcijama tijela, što upućuje da njihove razine aktivnosti u donjem dijelu tijela su znatno smanjene. Kako je tretman iscjeljivanja napredovao, nedostaci Qi energije i lijevo/desno neravnoteže u donjem dijelu tijela su ispravljena i normalna ravnoteža distribucije Qi energije kod sustava meridijana osobe je obnovljena. Istodobno s ovim nadopunjavanjem Qi u donjem dijelu tijela osobe, razina aktivnosti u funkcijama autonomnog živčanog sustava i zaštitinim funkcijama tijela u donjem dijelu tijela osobe su povišene. Ovi rezultati snažno sugeriraju da funkcionalna obnova u tijelesnom sustavu osobe se odigrala u donjem dijelu tijela kao rezultat tretmana. Ova studija pruža podršku za istinitost prilagodbe Qi-energije u tzv. “Non-Touch” Bez-Dodira Energetskim Iscjeljenjima, unatoč izostanku fizičke interakcije između osobe i iscjelitelja.

Novi Pristup Za Udaljeno Otkrivanje Ljudskih Emocija 
autori Drs. Konstantin Korotkov, Dmitry Orlov, Krishna Madappa

Različite instrumentalne metode su razvijene za promatranje ljudskih emocija u psihologiji, neuroznanosti i studijama strojnog učenja. Ove metode su uglavnom usmjerena na otkrivanje pojedinačnih, osobnih emocija. Fokus ovog studije je razvoj instrumentalnih metoda za udaljeno otkrivanje ljudskih emocija, i individualnih i kolektivnih. Novi antenski uređaj je dodan Electrophotonic Imaging/Gas Discharge Visualization (EI/GDV) sustavu kamere. Primjerci podataka su istraženi sa rituala blagoslova vode, radionica osbosobljavanja za iscjeljivanje, glazbena izvedba, geofizička mjerenja tijekom pomrčine sunca i šamanske ceremonije. Ovi početni pokazatelji predstavljaju potencijal za mapiranje djelovanja na ljudske emocije. Predlažemo međunarodni suradnički projekt za Bazu Geoaktivne Zone: razvoj karata energetskih parametara za sakralne predmete i program za studij njihovog utjecaja na ljudsko psiho-psihofizičko stanje; u odnosu na stanje okoliša, i zdravlje i psiho-tipove ljudi.

Eksperimenti Iscjeljivanja Utvrđeni Sa Elektrofotoničkom Kamerom
autori Drs. Konstantin Korotkov, Kimba Arem, Krishna Madappa, Berney Williams, Len Wisneski

Tijekom radionice prikazivanja Electrophotonic Imaging temeljene na tehnici Gas Discharge Visualization, niz eksperimenata provedeno je koristeći Rekonektivno iscjeljivanje, namjera grupe je  usmjerena da utječe na energiju bočice vode, i nove upotrebe didgeridoo za zvučnu terapiju. EPC/GDV tehnike pokazuju efekte liječenja i djelovanje grupne namjere. Povrh toga, energetsko djelovanje okoline prostora radionice je praćeno tijekom različitih razdoblja, koristeći novi antenski uređaj koji je dodan Electrophotonic Imaging/Gas Discharge Visualization sistemu kamere. Zanimljiva varijacija u energiji okoline je zabilježena između različitih razdoblja s različitim aktivnostima radionice.

Usporedba Fizikalne Terapije sa Energetskim Iscjeljivanjem
za Poboljšanje Raspona Pokreta u Ispitanika s Ograničenom Mobilnosti Ramena

autori Drs. Ann Linda Baldwin, Kirstin Fullmer, Gary E. Schwartz

Dva oblika energetskog iscjeljivanja, Rekonektivno iscjeljivanje (RH) i Reiki, koji obuhvaćaju svjetlo ili bez-dodira, su testirani za učinkovitost naspram fizikalnoj terapiji (PT) za povećanje ograničenog opsega pokreta (ROM) povišenja ruke u skapularnoj ravnini. Sudionici su dodijeljeni jednoj od 5 grupa: PT, Reiki, RH, Sham Healing (lažno iscjeljivanje) ili bez tretmana. Osim kod bez tretmana, sudionici nisu znali za grupiranje. Raspon pokreta, samoprocjena boli i promjenjivosti brzine otkucaja srca (HRV) ocijenjene su prije i nakon 10 minutne sesije. U prosjeku, za PT, Reiki, RH, Sham Healing (lažno iscjeljivanje) i bez tretman, za svaki posebno, ROM (raspon pokreta) povećan je za 12°, 20°, 26°, 0.6° i 3° i rezultat boli umanjen je za 11,5%, 10,1% 23,9%, 15,4% i 0%. Fizikalna terapija, Reiki i RH su bili učinkovitiji od Sham Healing za povećanje ROM (raspona pokreta) (PT: F = 8,05, P = 0.008; Reiki: F = 10.48, P = 0.003; RH: F = 30.19, P < 0,001). Moguće je da ovo poboljšanje nije posredovano mijofacijalnim odpuštanjem HRV ispitanika se nije promijenio, upućujući da nema značajnog porast vagalne aktivnosti. Sham (lažni) tretman je značajno smanjio bol u odnosu na bez tretmana (F = 8,4, P = 0,007) i bio je jednako učinkovito kao PT, Reiki i RH. Mišljenje autora je da prateće smanjenje bolova je placebo efekt.